Edessä loistava tulevaisuus?

Varjoelitisti - nyt 100% enemmän viileitä tarinoita

On aika jälleen aika palata draamailun maailmasta takaisin Varjoelitistin pariin. Vastataanpa samalla muutamaan ”kysymykseen”, joita ircin puolella eräät ovat esittäneet. a) Ei, en tee kirjoitusvirheitä tahallani, satun vain olemaan näin huono kieliopissa. b) Elitistin sukupuoli jääkööt mysteeriksi, mutta tisseistäni en aio ottaa siltikään kuvia. Ja muistakaa – elitistin varjot ulottuvat kaikkialle internetin ihmeelliseen maailmaan!

Mutta nyt takaisin itse asiaan, nimittäin Suomen conien tulevaisuuteen. Aiemmin jo mainitsin kaikkien tietämän asian, eli sen, että Animecon tuskin jatkaa vuoden 2011 jälkeen. Jos, ja kun, Animeconin järjestäminen loppuu, tulee jokin con nousemaan luultavasti kävijämäärältään suurimmaksi, eli ns. ykkösconiksi. Vaihtoehtoina näen joko Traconin, Desuconin tai Nekoconin. Jos tulkitsin conien omien sivujen ilmoittamia kävijämääriä oikein, on Tracon suurin ja Desucon näistä pienin. Desuconin pieneen kokoon varmasti vaikuttanee mm. pääsymaksu ja se, että kyseinen con järjestettiin vasta ensimmäisen kerran. Uskon kuitenkin, että loppujen lopulta kävijämäärät tai pääsymaksut eivät tule määrittelemään ykkösconia, vaan conin sisältö. Tässä suhteessa jopa nämä kaikki kolme conia voisivat olla ykkösconeja – tarvitaan vain tarpeeksi kiinnostavaa ja monipuolista ohjelmaa, joskus jopa kunniavieras tai kaksi lisäämään viihdyttävyyttä.

Toinen tärkeä tekijä conille, oli se sitten vanha tai uusi, on sen sijainti. Helsinki-Tampere-Turku -akseli kerää varmasti enemmän väkeä, kuin moni muu paikka, koska niissä asuu luultavasti eniten weeabookansaa (tutkittua tietoa ei ole, pelkkiä statistisia arvioita). Tietenkin Nekocon omalla sijainnillaan kerää varmasti sisäänsä niitä ihmisiä, jotka eivät jaksa/ehdi/pysty lähtemään suurten asutuskeskusten conitapahtumiin, tästä Nekolle plussapisteet. Sijainnin merkitys kävijämäärälle on ehdoton, mutta se ei vielä yksinään conia tapa: huono sijainti + hyvä ohjelma = kelpo con. Uskon, että Pohjanmaalla tai Lapissa järjestetty con voisi myös menestyä, mutta se tarvitsisi ehdottomasti hyvät järjestäjät sekä ohjelman.

Kolmanneksi tärkein tekijä on conin järjestäjät. Näiden ihmisten motivaatio, kova työ ja vuodatetut nesteet takaavat meille kävijöille conin sellaisena kuin se on, oli con sitten laadukas tai kelvoton. Jos tekijöitä ei kiinnosta, tai he eivät muuten vain osaa, ei conikansaakaan luultavasti kiinnosta montaa tuntia kauempaa. Itse tekijöiden vaihtuvuus vuodesta toiseen saattaa olla helpotus ongelmaan, tai sitten (kuten Animeconissa näyttää käyneen) se vain pahentaa ongelmaa. On vaikeampaa keksiä pyörää aina uudelleen, varsinkin, jos se alunperinkin on ollut kantikas. Tästäkin haluan antaa henkiset pluspisteet Nekolle ja Desulle – järjestäjät ovat onnistuneet saamaan taakseen omalla työllään myös innokkaita kävijöitä, jotka tulevat takuulla tapahtumaan uudelleen – näin minä ainakin tuen hyviä tapahtumia.

Neljäs tekijä, ja myös viimeinen, on yleisö. Mitä tapahtuu, kun nuo kaikkien rakastamat ja parjaamat ”pusurinkiernut” kasvavat aikuisiksi? Ottavatko nämä uudet nuorukaiset vanhoilta veteraaneilta raskaan taakan kantaakseen ja järjestävät yhtä viihdyttäviä tapahtumia uusille weeaboolapsosille, vai tuhoutuuko Suomen animeskene kymmenessä vuodessa kokonaan? Kauanko aikuiset miehet ja naiset jaksavat vielä tehdä näitä juttuja, tuleeko heille (ja ehkä myös Varjoelitistille) joskus aika, jolloin anime, cosplay ja turhanpäiväinen draama ei enää kiinnosta? Laskutkin pitäisi valmistaa, lapset maksaa ja ruokkia cosplaypuku… Joudummeko joskus ottamaan päämme alas fantasiamaailmasta?

Toivottavasti joku alkaa miettiä tämän jälkeen asioita uudessa valossa, kukaties jopa kommentoida tänne? LOL RÖLLI -kommentit myös  ehdottomasti sallittu, jos sellaiselle kokee tarvetta. Lopuksi haluan esittää kauhuskenaarion, jonka havaitsin karttaa tutkimalla. Tähän mennessä coneja on järjestetty Helsingissä, Lahdessa, Tampereella ja Turussa… mitä tapahtuukaan, jos joskus Raumalla (okei, oikea kohta olisi ehkä ollut jossain Eurassa) järjestettäisiin con?

contagrammi - Haruhi meitä varjelkoon!

Mind = Blown.

2 heinäkuun, 2009. Uncategorized.

One Comment

  1. mä vaan replied:

    lulz @ contagrammi, olisi vain ollut tasapainoisempi, jos Turun sijaan sakara olisi päättynyt Nauvoon 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback URI

%d bloggaajaa tykkää tästä: