Animecon – the debriefing

Näytänkö mä nyt hyvältä? Catwalk nääs odottaa!

Hyvät naiset ja herrat, on aika purkaa Animecon VII:n palaute Varjoelitistin osalta. Keskustelu onkin käynyt kuumana jo monella rintamalla – hyvä näin. Mielipiteiden avullahan näitä coneja aina parannetaan!

Ensimmäiseksi haluan sanoa, että Animecon ei ollut niin paha tapahtuma, kuin mitä etukäteen saattoi ajatella. Kaapelitehdas oli tilana suhteellisen hyvä ja väki nautti ”ankkapuiston” tarjoamasta poseeraus- ja hengaustilasta. Mitä olisikaan käynyt, jos viikonloppu olisi ollut täynnä rankkasadetta? Kauniit poseerausilmat pelastivat varmasti koko tilaisuuden täydeltä katastrofilta, koska sisällä tilanne olisi ollut miltei pahempi kuin vuoden 2006 ’conissa (vanhaweeaboot muistavat tämän varmasti, newfagit kukaties eivät). Myönnettäköön, Suomen weeabookansasta osa on oppinut jopa tekemään kauniita asuja, heille kaikille tästä suuri plussa, ”niistä toisista”ei liene tarvekaan puhua. Ainiin ja niistä toisista puheenollen, jotkut Animen Ystävät™ olivat ilmeisesti suivaantuneet Scifi-loungen ulkopuolella olleesta paperista, joka kielsi ANIMEHENGAILUN kyseisessä tilassa. Varjoelitisti tukee Scifinörttien tahtoa olla rauhassa – onhan kyseessä kuitenkin heidän pienimuotoinen tapahtuma, johon on sattumalta lyöty kiinni n. 10 000 ihmisen animecon. Hetkinen… koska scifinörteillä oli oma lounge, ovatko he kukaties ELITISTEJÄ tässä meidän sisäänpäinlämpiävässä skenekulttuurissa? Asiaa sopii pohtia, mutta vaatii kukaties hieman alkoholia tuekseen…

Mutta jättäkäämme Finncon ja heidän ystävälliset hiipparinsa rauhaan, koska hehän ovat loppujen lopulta osa TÄYSIN ERI CONIA. Sanottuani tuon huomaan, etten oikeastaan voi puhua enää mistään, animeconilla kun ei ollut kuin kourallinen katsottavia ohjelmia, joista siunasin itseni katsomaan Isku Noidat -paneelia. Itse paneelin anti oli jotakuinkin odotetunkaltainen, eli positiivisen kokemuksen puolelle jäätiin. Toivottavasti näemme vielä joskus tulevaisuudessa lisää Strike Witches -höttöä Suomen coneissa. Muita ohjelmia ei elitisti juurikaan nähnyt, poislukien cosplaynäytökset ja Candy ”Laura Vanamon Ryhmä” Loven tanssilauluesitys -yritelmän. Laura Vanamollahan on niin suuri ja vahva seuraajakunta Kuvalaudalla (Laurantai-väki, katson teitä), ettei hän tarvitse mitään ryhmää. Muut yksilöt yrittivät säheltää mahdollisimman paljon, kukin kykyjensä mukaan. Toisaalta joidenkin mielestä kyseinen epäonnistuminen on moe~a, ja heidän pallirakkonsa rikkoutuivat – Varjoelitisti on tämän skaalan toisella laidalla.

Mutta eipäs nyt hakata kuollutta hevosta enempää, koska siihen ei ole yksinkertaisesti tarvetta. Tämä hengauscon saa välillä ihmiset valtaansa, toisaalta koska IHQQQ SIEL NÄKEE FRENDEI XDDD SIIKAA!, ja myös siksi, että tapahtuma on ilmainen. Desucon tuli pelastamaan vanhentuneet animen ystävät, mutta kuka pelastaa nämä ernut? Kaipaavatko he edes pusuringeilleen pelastajaa? Kun Animecon joskus aikanaan loppuu, eikö tämä nuorempi väestö voi vain sopia jonkun puiston, jossa istua ringissä ja vähän FFFightata (hitto mikä termi)? Ei tällaiseen tarvita monen sadan ihmisen coniteoita, joista jotkut ovat jo lähes loppuunpalamisen partaalla. Toisaalta joskus coni-innostus tempaa myös osan vanhoista sotaratsuista mukaansa, eikä tässä ole mitään väärää – sitähän varten Animecon on. Kukaties tämä Aniki-quote jotenkin kiteyttää sanomaani tästä kaikesta:

Hetalia-cosseja tuntui olevan paljon ja eihän siinä sitten tämmöinen ernu voi olla kirkumatta ja homoutta ihkuttamatta.

Ei jumalauta.

Tämä oli kyllä turhin postaus Varjoelitistin blogissa ikinä, kyllä te tiedätte mitä mieltä tästä asiasta olen. Jos näette asian jotenkin eri tavalla, hyvä näin – kukaties tämä postaus saa pari vastaustakin. Valottakaa kansalle itseänne ja aivoituksianne.

HAIL UNITINU

PS. Vuoden 2012 Animecon eduskuntatalon portailla – tuokaa te puisto, minä tuon Narutopannan ja pullon pusupiiriä varten.

14 heinäkuun, 2009. Uncategorized.

One Comment

  1. Missing Link » Arkisto » Non-conraportti replied:

    […] huomioon, että tuskin keksin tässä vaiheessa juuri mitään sanottavaa, jota joku muu ei ole jo aiemmin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback URI

%d bloggaajaa tykkää tästä: